2012. szeptember 6., csütörtök

Blognyitó bejegyzés

Régóta dédelgetett tervem, hogy blogot készítek a vidéki konyha szépségeiről. Csapnivaló naplóíró vagyok, sokféle papír és online naplóvezetési próbálkozásaim fulladtak kudarcba, vagy ha optimistán szemlélem a dolgokat, hosszú pihenőidőt töltenek, és talán majd egyszer, ha nagyon ráérek, folytatom őket.

A vidéki konyháról vezetett blog ötlete talán mégis más lehet, már évek óta formázgatom, gyalulgatom és tervezgetem a fejemben. Sokféle ötletem, tervem és vágyam van, hogy ezekből mennyi fog teljesülni, majd meglátjuk.

Tervezek stílust, hangulatot, egészséget, recepteket, ajánlókat írni a neten látott elképesztő mennyiségű kép és az azok szülte ötletek, gondolatok alapján, aztán majd egyszer ha belejövök, szeretnék egy webshopot is, ahol elérhetővé is válhat mindaz, amit bemutatok. Imádok képeket nézegetni a neten nem csak konyhákról, ételekről és kertekről, de szinte bármiről. A pinterest foglya vagyok már jó ideje és nem múlik el nap (na jó, ritkán), hogy ne nézném át az aznapi felhozatalt. Néha azt gondolom, hogy felesleges időpocsékolás az egész és csak a szívemet fájdítom olyan dolgok iránt kutatva, amiket sosem érhetek el, máskor viszont győzködöm magam, hogy egy-egy képből kiragadhatók elemek, amiket jól beépíthetek a saját életembe, a sok-sok kép pedig formálhatja az ízlésemet, stílusomat és igényeimet. Ez utóbbinál kell ugye észnél lenni, mert a túl sok és megvalósíthatatlan igény vezet a kudarcélményhez.

Az ősz közeledtével kissé háttérbe szorul talpalatnyi veteményeskertem, így az első tavaszi gereblyézésig tartó időszakban igyekszem a konyha kialakítását, stílusát és szervezettségét előtérbe helyezni, rendszeresen megspékelve néhány általam is kipróbált, idényjellegű alapanyagok felhasználásával készült étel receptjeinek közzétételével, otthon is elkészíthető (DIY) ötletekkel, dekorációkkal. Amint újra itt a tavasz (alig várom!), fokozatosan bekúszik majd a konyhakert, kialakítása, gondozása, tervezése, és saját kertemmel való tapasztalatok, bár ebből csak minimális mennyiség.

Hát, ezek a tervek most, kár is lenne tovább várni az első poszt közzétételével.
Szeretném, ha sokan profitálnának az oldalból, még ha csak egy ajándékötlet vagy egy új fokhagymatartó ötletének (kép!) erejéig is. Üdvözlet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése