tag:blogger.com,1999:blog-7527777439642056216.post3317798335683171625..comments2023-11-01T01:43:50.439-07:00Comments on Vidéki konyha: Minek kell negyven fokban forró lekvárt kavargatni? - gondolatok a kert végéből.Szabó Ritahttp://www.blogger.com/profile/04040759018791362039noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-7527777439642056216.post-11078556920134720242013-07-04T15:30:45.049-07:002013-07-04T15:30:45.049-07:00Szia Andi!
Régóta foglalkoztat engem is a paleo. A...Szia Andi!<br />Régóta foglalkoztat engem is a paleo. A férjem tavaly csinálta néhány hónapig, és nagyon meg volt vele elégedve. Akkor én nem tudtam felvállalni a paleo követelményeit. Még most sem teljesen. Akkor azt mondtam, hogy nem tudnék lemondani a csipetkés borsólevesről, meg a palacsintáról. Ép ésszel nem bírtam felfogni, hogy egy olyan ünnep, mint az új kenyér ünnepe, egy agymosás éves fő ceremóniája. Meg a tejbajusz kampányok, meg hogy a műanyag tejeszacskókra az volt írva, hogy a tej élet, erő, egészség. Még most is nehezemre esik. Ha logikusan és szisztematikusan végiggondolom, akkor tudom, hogy a paleo abszolút alternatíva. Illetve paleós ismerőseimmel való beszélgetések után azt gondolom, hogy minél kevesebb ezekből a tiltott élelmiszerekből, annál jobb. Nem tudom, hogy valaha tudom-e nélkülözni ezeket, egyelőre még nem. És leginkább a lelki dolgok miatt. Nálam életérzések, erős emlékek kapcsolódnak egy-egy ételhez, ízhez, amit csak nagyon lassan, és nehezen fogok tudni leépíteni! Már ha sikerül egyáltalán! :) <br />Köszönöm, hogy itt vagy, és hogy írtál. <br />Remélem sokszor találsz majd itt kedvedre valót!<br />Üdvözlettel,<br />RitaSzabó Ritahttps://www.blogger.com/profile/04040759018791362039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7527777439642056216.post-22401615013914178772013-07-02T15:20:43.511-07:002013-07-02T15:20:43.511-07:00Szia Rita!
Nagyából mindennel egyetértek amit leí...Szia Rita!<br /><br />Nagyából mindennel egyetértek amit leírtál, még a rohangálós részben is magamra ismertem, nekem 4 gyermekem van, már az iskola és a különórák is bejönnek a képbe :-) <br />Egyébként Én is végig jártam ezt az utat. Volt saját tönköly búzánk, malmunk és sütöttem én is a kenyeret kovásszal! Akkor azt hittem, hogy ez a tuti. <br />Aztán kiderült, hogy lehet fokozni a tudatosságot, lemondást, mindegy minek nevezzük, és paleok lettünk. Tanulság, hogy le lehet mondani a kenyérről, a borsóról, és egyébről is, csak jó indok kell hozzá! A családunkban vértesztben, mindenkinél pozitív lett a búza (nem glutén), a tej (nem laktóz), és a hüvelyesek egy része is, úgyhogy lehet, hogy nem is akkora badarság ez! Lehet, hogy ez is a népetetés része???<br /><br />Egyébként tetszik, amiket írsz biztosan visszajövök még ötletelni.<br /><br />Jó munkát!SomAndihttps://www.blogger.com/profile/00224974241236272090noreply@blogger.com