tag:blogger.com,1999:blog-7527777439642056216.post1332343283552894406..comments2023-11-01T01:43:50.439-07:00Comments on Vidéki konyha: Házifagyi - tejes változat (frissítve!)Szabó Ritahttp://www.blogger.com/profile/04040759018791362039noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-7527777439642056216.post-69339059447908450792013-10-14T07:36:01.783-07:002013-10-14T07:36:01.783-07:00Most már én is bánom, hogy nem fagyasztottam le a ...Most már én is bánom, hogy nem fagyasztottam le a tojásfehérjéket! Gluténmentes kenyerekkel kísérletezem, és ami eddig leginkább bevált, abba a tojásnak csak a fehérjéje kell. Nyáron, ha csinálunk fagyit, erre is fogok gondolni!Szabó Ritahttps://www.blogger.com/profile/04040759018791362039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7527777439642056216.post-39897607130959387502013-10-04T13:11:12.562-07:002013-10-04T13:11:12.562-07:00Kis celofán zacskókban fagyasztom le a tojás fehér...Kis celofán zacskókban fagyasztom le a tojás fehérjéket. Ráírom a számot, hány db.Olgishttps://www.blogger.com/profile/11189895914556510055noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7527777439642056216.post-6801654844971216732013-06-05T13:24:26.738-07:002013-06-05T13:24:26.738-07:00Nálunk nagyon sok fehérje van lefagyasztva, mindig...Nálunk nagyon sok fehérje van lefagyasztva, mindig összegyűlnek. Szoktam sütni belőlük pavlova-t (sajnos sok cukor van benne), kuglófot, amibe csak fehérje kerül és van több tortareceptem is ami jó tojásfehérje felhasználó. A hűtőben fagyasztás nélkül többet is elbír, mint 3-4 nap. Borbély Anitahttps://www.blogger.com/profile/10898227061238616100noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7527777439642056216.post-19744160711980123722013-06-03T09:23:19.021-07:002013-06-03T09:23:19.021-07:00Találtam egy receptet csak fehérjéből! Épp aktuáli...Találtam egy receptet csak fehérjéből! Épp aktuális:<br />http://www.nosalty.hu/recept/foldieper-hab<br /><br />Gabriellanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7527777439642056216.post-25034728184053182922013-05-10T05:52:39.834-07:002013-05-10T05:52:39.834-07:00Na majd akkor Petinek adom, ha megmarad!
Üdv:
GNa majd akkor Petinek adom, ha megmarad!<br />Üdv:<br />GGabriellanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7527777439642056216.post-73404540768361949402013-05-08T13:24:19.945-07:002013-05-08T13:24:19.945-07:00Állítólag a tojásfehérje jól fagyasztható, akár 10...Állítólag a tojásfehérje jól fagyasztható, akár 10 hónapig is eláll. Még sosem jutott eszembe tojásfehérjét fagyasztani, de lehet, hogy kipróbálom. Ki kell szépen porciózni, hogy a lefedett edényben (tejfölösdobozban például) hány tojásfehérje van, így egyszerűbb a felhasználása. Frissen Chef szerint 3-4 napot bír. Nálunk egyébként a kutya is lelkes fogyasztója a megmaradt fehérjéknek. Szép fényes lesz tőle a bundája! :)Szabó Ritahttps://www.blogger.com/profile/04040759018791362039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7527777439642056216.post-88658882343687974672013-05-08T11:59:00.500-07:002013-05-08T11:59:00.500-07:00Állítólag 2 tojásfehérje megfelel egy tojásnyi men...Állítólag 2 tojásfehérje megfelel egy tojásnyi mennyiségnek, és így sok tojásos kajákhoz felhasználható: pl. bundáskenyér, rántotta, piskóta. De persze a java azért egész tojás legyen!<br />No de mit kezdjek 15 tojásfehérjével? :)<br />Nekem a házi majonéznél maradnak meg folyton! Mindig eltervezem, hogy a fehérjékkel is kezdek valamit, de a napok úgy eltelnek, hogy végül már félek felhasználni.<br />Meddig lehet amúgy tárolni egy tojást?<br />Üdv:<br />GGabriellanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7527777439642056216.post-42606891658723226592013-05-08T09:20:42.593-07:002013-05-08T09:20:42.593-07:00Kedves Gabriella!
A kérdés nagyon jó, és ha hiszed...Kedves Gabriella!<br />A kérdés nagyon jó, és ha hiszed-ha nem, a maradék tojásfehérjék a hűtőben pihennek és várják további felhasználásukat. Két ötletem van így elsőre: a Rákóczi túrós, vagy a Pavlova. Ez utóbbit régóta szeretném kipróbálni, alapvetően egy orosz balettáncosnőről elnevezett óriási habcsók, nyakon öntve egy adag gyümölcsmártással és friss gyümölccsel tálalva. Várom, hogy beinduljon a gyümölcsszezon, feltétlenül kipróbálom!<br />A kommenteket megpróbálom kitenni oldalra, még nem tudom, hogy kell, de mindenképpen utánanézek!<br />RitaSzabó Ritahttps://www.blogger.com/profile/04040759018791362039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7527777439642056216.post-69401817029652420492013-05-07T04:28:28.935-07:002013-05-07T04:28:28.935-07:00Már sokszor meg akartam kérdezni a Chef-et... és m...Már sokszor meg akartam kérdezni a Chef-et... és most jól eszembe juttattad: mit csináltok a megmaradt tojásfehérjékkel? Én mindig lelkesen a hűtőbe elteszem, hogy majd felhasználom később, oszt jól ott is marad, míg végül ki nem dobom rendszerint. Pedig úúúúúúúúúútálok kaját kidobni! Szívesen venném az ilyen újrafelhasználós ötleteiteket.<br /><br />Köszi:<br />Gabi<br /><br />Ui: a kommenteket nem akarod oldalra is kitenni?Gabriellanoreply@blogger.com